helgen var för en gångs skull lång (?)

Idag är det söndag och helgen börjat gå mot sitt slut. Men det känns lite som om helgen var relativt "lång" (?) Jag har hunnit med massa saker. Belönat mig själv med lite god dessert ifrån Chokladfabriken (som by the way har öppnat alldeles för nära där vi bor, hehe) efter veckans galna plugg. Jag och N har varit på muséum, vi har lagat tacos, bakat scones och myst med rött vin. Eller.. N drack med alkohol och jag utan. Har nu precis avslutat min penecilinkur, men igår hade jag fortf. tabletter i magen. Ville liksom inte dricka alkohol i onödan. Just ja! I fredags var jag ju utlandsstudiemässan, som Study abroad anordnade. Känner nog att det kanske blir plugg i Usa ändå. Inte just, Just NU men kanske om lite mindre än ett år. Måste först försöka friska upp min dammiga gamla mattekunskaper ;)

Hittade by the way lite ringar.. Ringar kan man aldrig har för många av ;) Blev inspirerad när jag såg att min lillasyster bloggade om ringer för ett tag sen :) Man kan alltså säga att detta är en TAG, ni vet sånt som många vloggers gör på youtube.. Dom har egna video"kanaler" som man kan följa.. bla bla bla.. Jag har en dålig vana atta bara skriva massa skit :P Här kommer dom som jag vill haaaa...

Ringarna kommer ifrån Topshop, Urbanoutfitters, H&M och Style By Tyra.

paketet från nelly har kommit!

.. och som jag trodde kom inte alla tre klänningarna, utan bara två. Jag visste de! Jävla krångel.. Anyways!

En av min systrar gifter sig om typ 1 vecka, och jag måste hitta en klänning. Sagt och gjort! beställde en från nelly, och råkade hitta två extra. En vardagsklänning/tunika och sen röd absolutely stunning dress! Jag gillar den så freakin' mycke.. Dessutom passade den helt ÅK. Över rumpan är den perfekt, men den är liite, liiite stor upptill. Men jag är säker på att det kommer bli en stor favorit, så jag ska faktiskt lämna in den till en sömmerska (en billig den här gången!!) Hellre lite stor än för liten. Small var perfekt annars!

(Klänningen som jag ska ha på bröllopet, kommer förmodligen om någon dag.. Visar den sen..)



Tunikan är jag också förälskad i! Perfekt både till sommar, höst, vinter och vår. Sånt gillar vi! Det jag gillar mest med den är materialet, färgen, modellen och midjan(!). I midjan är det lite resår, så detta markerar alltså. Perfekt om man ska ha skärp till, som jag har på bilden.

lyckades inte ta bättre bilder, så här är den som finns hos nelly.com.

PS: De e så jäkla synd att man inte kan ha rött på sig på bröllop! Annars hade jag lätt haft den röda på mig..

söndagsmys

Idag kom Äntligen N tillbaka från etuna, där han hade varit över helgen. Usch vad ensamt det har varit :P Anyways, så har jag gjort lite av varje idag. Pluggat lite finska och historia, lämnat böcker på biblioteket, handlat och..
Hallon och choklad cupcakes med vit chokladfrosting och hallon på toppen!

..bakat cupcakes! Wiiie, frosting'en blev grym (med vit choklad!!) och själva muffinsen blev också jättegod. Rätt snygga blev dom också ;) Fast.. nu behöver jag bara någon som äter dom :/ N vill inte äta för att han tycker att jag göder honom.. hehe. Och jag orkar ju bara en eller två. I alla fall idag ;)

Våran granne som bodde mitt emot oss, har ju flyttat. Han brukade alltid få lite om jag hade bakat. Näe, jag får helt enkelt frysa in lite, äta lite och sen.. slänga lite. Usch!

Nu ska jag göra klart maten som står på spisen. De blir biffstroganoff och ris. Mmm!

socialdemokraternas reklamblad

.. Jag visste att jag skulle få användning av det! Vilken tur att det låg kvar där i pappersinsamligen.. phuu!

1. 

2. 

3. 

4. 

Klaaart! Tack socialdemokraterna.

Snart åker vi.. Snart!


Om 96 dagar åker Mia och jag till Californien.. Åh, I can't wait! Då blir de vi tre igen.. Starbucks, maaassa mat, shopping, skratt, tårar, lycka..


Jag kan inte ens beskriva hur härligt det är att vakna upp hemma hos Bettan och säkert Veta att hon ligger och sover i rummet intill. Vi kan prata under frukosten, vi kan hänga hela dagen.. Skratta, uppleva saker, eller bara göra ingenting. Det känns så bra att vara i samma land.. Det är verkligen ingenting man tar förgivet längre.

Sen när man kommer hem till sverige igen.. BIG depression, boom! :( Det är så tråkigt att bo så långt ifrån varandra. Men och andra sidan tar man verkligen vara på tiden man har tillsammans. Och det ska vi göra om 3 veckor, då det är bröllop igen, kommer bettan och hennes man. Då blir det i och för sig en kort visit, men sen i jul.. då åker ju mia och jag till usa. Då blir de över 2 veckor!

Jag är så glad att jag har mina syskon..


apropå hattar!


..dom här hattarna var ytterst trefliga (man måste prata så om man har på sig denhär sista hatten, som bettan har på sig..^^) Haha, det kanske inte är något man har på sig för att det är snyggt, men oj vad jag skrattade när Bettan (alltså min syster) tog på sig hatten. Jag ÄLSKAR den.. :)

Bilder är tagna i usa för mååånga år sen. Men snart är det dags igen. Wiie! Jag och Mia (en annan syster) ska åka till usa och fira jul där. Hihi, ska bli såå mys!

it's getting cold(er) now..

..och jag måste nog säga att jag har kommit över min höstdepression. Förkylningen är inte borta än, meen. Jag känner nog att jag är på bättringsvägen.

Vet ni vad jag har kommit på? Det är alldeles för lite fokus på mössor och hattar! Det är ju en alldeles utmärkt accessoar och man kan ju göra en outfit SÅ mycket mer intressant med en hatt eller mössa.. Dessutom så värmer den :)

Googlade lite och hittade en sida där som bara säljer huvudbonader (haha.. det där ordet använder alla lärare "av med alla huvudbonader!") Jag hittade några som jag gillade..
Jag ska definitivt börja använda mer mössor i höst/vinter..

have you ever tried it?


Allas våran Mona Sahlin

nee nee! Såklart vi vill ha en sån FÖREBILD( ..host!) som mona sahlin som satdsminister..

-Betalade sin dagmamma svart år 1990
-Hon åkte dit för att hon inte betalat tv-licens, år 1993
(svartjobb och obetald tvlicens, du vet sånt som andra har tvingats att avgå för; Cecilia Stegö och Maria Borelius)

..och vi fortsätter..
-år 1993 får Mona körförbud på sin bil. Ändå så kör hon runt i den och lyckas få två parkeringsböter (?!) mycket märkligt..  SE DETTA KLIPP: http://www.youtube.com/watch?v=XgsLbLv5jD0&feature=related
- 1995 avslöjas det att Mona (som då är vice stadsminister) har hyrt bilar, köpt varor för eget bruk och tarit ut TIOTUSENTALS kontanter, Med STATENS kontokort (!) Men det var ju iof lite synd om lilla mona. Dom hade ju så "oklara rutiner vid stadsrådsberedningen"
..hon förklarade det med " Jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra?"
-Den 17 oktober tar Mona en "time out" och drar till Mauritius med två livvakter och en assistent. Ja just ja! hon tar med hela familjen också! Oh en grej till! Det är VI, skattebetalarna som betalar för hennes lilla resa.
-1997 bestämmer sig Mona för att starta ett bolag. Hon tar ut 1,1 miljoner i LÖN och har "externa kostnader på 350.000 kr. Sedan går bolaget i förlust. 1999 går tyvärr bolaget i konkurs.. (konstigt?) Samtidigt är Mona faktiskt biträdande näringsminister och regeringens småföretagarexpert (?!) En bra förebild, den där Mona Sahlin!
-år 1999 har Mona lyckats samla på sig 98 obetalad parkeringsböter. 32 av dom går till Kronofogden.
- I Augusti 2000 har Mona fårr 30.000 i restskatt. Men hon har ju fruktansvärt mycket att göra att hon glömmer bort de. Det ärendet hinner alltså gå till Kronofogden.
-2001 slarvar mona igen med räkningarna. 2 st hinner gå till kronofogden.
-Bilen igen.. år 2002 har bilen körförbud igen. Den är obesiktigad och fordonsskatten är heller inte betald.
Lite annan rolig fakta är att Mona struntade i att vara med i facket år 1995-2006. Fast den gick hon fort med när hon insåg att hon skulle bli partiledare för (S). De kunde ju se lite "dåligt" ut annars..
Mona Sahlin (jag citerar) "Jag är baskemig ingen ohederlig person. Jag är Ingen fifflare!"
Jasså..
Det spelar ingen roll vilka tanker, åsikter eller ideologier sossarna har. Jag har INGET som helst förtroende för människor som väljer att ha en sån person som Mona Fifflaren Sahlin, som partiledare. När man tänker att de faktiskt finns människor som ser upp till denna människa blir man ju mörkrädd.
Hade sossarna kanske haft en annan partiledare, kanske jag inte hade haft en annorlunda inställning till partiet, men just nu Kan jag bara inte ta dom på allvar. Självklart finns det inga felfria människor, men någon måtta får det vara!
Mona Sahlin, våran eventuellt framtida Stadsminister i Sverige

Här kommer lite fakta som kan vara intressant att veta..

- Betalade sin dagmamma svart år 1990

- Hon åkte dit för att hon inte betalat tv-licens, år 1993
(svartjobb och obetald tvlicens, ni vet sånt som andra har tvingats att avgå för; Cecilia Stegö och Maria Borelius)
..och vi fortsätter..
-år 1993 får Mona körförbud på sin bil. Ändå så kör hon runt i den och lyckas få två parkeringsböter (?!) mycket märkligt.. SE DETTA KLIPP
- 1995 avslöjas det att Mona (som då är vice stadsminister) har hyrt bilar, köpt varor för eget bruk och tarit ut TIOTUSENTALS kontanter, Med STATENS kontokort (!) Men det var ju iof lite synd om lilla mona. Dom hade ju så "oklara rutiner vid stadsrådsberedningen" ..hon förklarade det hela med " Jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra?"
- Den 17 oktober tar Mona en "time out" och drar till Mauritius med två livvakter och en assistent. Ja just ja! hon tar med hela familjen också! Oh en grej till! Det är VI, skattebetalarna som betalar för hennes lilla resa.
- år 1997 bestämmer sig Mona för att starta ett bolag. Hon tar ut 1,1 miljoner i LÖN och har "externa kostnader på 350.000 kr. Sedan går bolaget i förlust. 1999 går tyvärr bolaget i konkurs.. (konstigt?) Samtidigt är Mona faktiskt biträdande näringsminister och regeringens småföretagarexpert (?!) En bra förebild, den där Mona Sahlin!
- år 1999 har Mona lyckats samla på sig 98 obetalad parkeringsböter. 32 av dom går till Kronofogden.
- I Augusti 2000 har Mona fårr 30.000 i restskatt. Men hon har ju fruktansvärt mycket att göra att hon glömmer bort de. Det ärendet hinner alltså gå till Kronofogden.
- år 2001 slarvar mona igen med räkningarna. 2 st hinner gå till kronofogden.
- Bilen igen.. år 2002 har bilen körförbud igen. Den är obesiktigad och fordonsskatten är heller inte betald.
Lite annan rolig fakta är att Mona struntade i att vara med i facket år 1995-2006. Fast den gick hon fort med när hon insåg att hon skulle bli partiledare för (S). De kunde ju se lite "dåligt" ut annars..
Mona Sahlin (jag citerar) "Jag är baskemig ingen ohederlig person. Jag är Ingen fifflare!"


Jasså?..

Det spelar ingen roll vilka tankar, åsikter eller ideologier sossarna har. Jag har INGET som helst förtroende för människor som väljer att ha en sån person som Mona Fifflaren Sahlin, som partiledare. När man tänker att de faktiskt finns människor som ser upp till denna människa blir man ju mörkrädd.

Hade sossarna kanske haft en annan partiledare, kanske jag inte hade haft en annorlunda inställning till partiet, men just nu Kan jag bara inte ta dom på allvar. Självklart finns det inga felfria människor, men någon måtta får det vara!

Det ska bli mycket intressant att höra någon sosse i en valstuga, har att säga om detta..

"..sno nåt eget!.."

Jag döör! Jag tog precis en paus ifrån pluggandet (ja, idag orkar jag faktiskt.. Känner mig bättre, vilket känns såå skönt). Efter att man har suttit i 1 1/2 timme och skrivit om reformationen i sverige på 1500-talet behöver man lite humor..

Och lite sånhär.. Jag ÄLSKAR orden vid 0:26 ! haha..
..om inte jag får de, blir jag.. -paus- VÅLDSAM !

RSS 2.0