Jag vägrar att tro det! Kan sveriges befollkning vara så dumma?!

Det kan inte (inte, inte, INTE!!!) vara så att det faktiskt finns människor i Sverige som VILL ha Mona "fifflaren" Sahlin som Sveriges Sveriges stadsminister?!


Jag flyttar från sverige om det blir så. Jag lovar!! Jag kommer Skämmas över att vara svensk om vi kommer att ha henne som stadsminister!

Om det händer så kan ju hela Sveriges befolkning skita i att betala restskatt, strunta i att besikta bilen, ha svart städhjälp och skita i tvlicensen också! Jaa va bra! Då ska vi se hur sverige fungerar när alla tar efter allas våran Mona "fifflaren" Sahlin.

Jag skäms över att var svensk.

gårdagen i bilder

Igår var det ju inte sådär suuperfint väder, men det dög. Under dagen hann jag väl inte med sådär jättemycket, men en del i alla fall.. Jag skulle åka iväg och scanna in ett papper på ett "internet café", eftersom jag inte lyckades igår (jag åkte till samma ställe, men det var Stängt!?) Och igår hade dom Äntligen öppet.. Men! Dom ska tydligen stänga igen stället. Det stod en lastbil utanför och dom höll på att bära ut alla möbler. Snopet!

När jag ändå var i området kring Vasaparken gick jag till ett Glass-place som ligger precis i närheten. Och till min förvåning kunde jag till och med få chokladglass! Wihooo! Dom hade en vanligt chokladglass och en soya-chokladglass, så den tog jag ju såklart men också en hallonsorbé. Mmmm! Glass på "sommaren" är det bästa.


Lunchen tog jag faktiskt tag i igår, och lagade mig faktiskt något riktigt. (ni som har sambo vet vad jag pratar om.. När man är utan sin man, så orkar man inte ställa sig och laga mat, mackor duger bra^^ Man slarvar helt enkelt!) Jag ställde mig faktiskt och gjorde en egen caesardressing och till slut blev det en suuupergod Caesarsallad med räkor och krutonger :) Suupergott blev det!

Rekomenderar verkligen att göra en egen dressing om man gillar caesarsallad.

föresten..

..Jag fick skorna! Bettan hade med sig dom från usa, när hon kom i fredags. Synd bara att jag inte kan ha dom på mig. Min tå krånglar fortfarande, så det är flipfloppsar som gäller för mig. Det gillas INTE. Jag är så trööött på att klappa runt i dom där skorna och Speciellt när det typ regnar eller är kallt (!)
Foten är inte blå längre, men jag kan verkligen inte få ner den i en sko. Det går bara inte.. (?!) Hur lång tid ska det behöva gå?!

pilgrim in my ears

Det känns lite som om det har varit en blogg-paus, men nu är jag back on track igen. Det känns som om jag fått lite mer energi att ta tag i saker nu. Bland annat att söka jobb.. Jag har äntligen fått mitt arbetsintyg och omdöme från min förra arbetsplats, så nu är min ansökan och cv lite mer komplett.

Anyways.. Jag var en sväng på stan igår och kände att jag verkligen behöver ett par örhängen som jag alltid kan ha i. Med mig är det lite så att det går i perioder.. Ibland har jag inte i örhängen på 3 månader, men andra veckor kan jag ha på mig stooora örhängen Konstant (?). Nu känner jag att jag behöver ha några "vardags örhängen", bara några små. Då funkar dom här perfekt!

139:- och 69:- Det tyckte jag dom var värda, inte sådär jätte expensive :)

läkarbesök och fladderbyxor

Jag hann faktiskt med en del idag.. känns som om jag har flängt fram och tillbaka lite överallt idag. Och faktiskt på cykel. Ja, jag har cyklat rätt mycket idag. Det var ju så härligt väder så jag passade på. Det är liksom synd att stå och trängas på en svettig, varm buss med 30 andra sura resenärer, när det är så härligt väder. Och när man cyklar så kan man dessutom sniffa så mycket vår-luft som man vill. Jag fullkomligt älskar att ta djupa andetag, när jag är utomhus. Alla björkar, alla blommor, nyklippt gräs och allt annat sommrigt.

På cykeln bar det i alla fall av till en loppis i Huvudsta ( Stina! Jag har hittat en guldgruva med så otroligt mycket skräp och gamla grejer! Du kommer älska det, man kan hitta gamla plåtburkar;) ). Jag hittade inget så jag cyklade vidare till min husläkarmottagning där jag tog blodprov och pratade lite med en läkare om min kattallergi. Jag var ju lite inne på att försöka "vänja bort" den med sprutor, men det gör tydligen inte i sverige. Bara om man har gräs- och pollen allergi. Gräs tål jag, men inte kissemissar :/

Efter det kikade jag runt lite i Solna C och hittade en ny underdel till min bruna bikini som jag köpte förra året. Samma färg och allt, men jag ville bara ha en lite "nättare" variant. Dom trosorna som jag köpte till bikinin är så heltäckande, det är liksom så mycket av kroppen som inte får sol. Det känns lite som om man har shorts på sig. Så nu blev det ett par som man knyter på sidorna.


Sen köpte jag även dessa..

Jag veeet. Det är ett par Harem-byxor. "Tomt byx-arsel" som min pappa sa. Meen! Jag har faktiskt vant mig vid modellen och dom är faktiskt jättesköna! Jag ångrar faktiskt att jag inte köpte dom där på GinaTricot för länge, länge sen.

Tidigare har jag verkligen varit såå anti-haremsbyxan, men det har verkligen ändrats. Jag tycker nu mera att det är snyggt med lite fladdriga byxor och speciellt nu på sommaren! Dessutom var det jättebra pris på dom.. 99:- Ett kap ju. Jag tror verkligen att jag kan få användning för dom och om inte till vardags, så är de ju sköna slapp-byxor, hihi!
Finns i svart, vitt och ljus-beige.

Nu ska jag kika in på Zaras hemsida för att se om jag hittar något nytt snyggt att dräggla efter. A birthday is comming up.. ;)

Ps. Förlåt Mia, för att jag övergav våran "hata-harlembyxorna-pakt" Jag var inte stark nog :D

Min tå är trasig

..Japp! Fick det bekräftat i tisdags på kören. Vi har verkligen massor av blandat folk i våran kör.. någon bankman, några studenter, en barnläkare och någon sjuksyster.. Ja, det finns en härlig blandning.

Hur bröt jag då tån? Jo, i söndags (tror jag att det var) så plingade det på dörren, och min pojkvän sa: Jag tar det! Men han trodde fel, eftersom jag precis skulle springa före och öppna.. Så jag springer iväg mot dörren men hinner inte långt, eftersom jag slår i min ringtå i fotöljbenet. Hur, vet jag inte, men det kvittar faktiskt. Det gjorde så SJUKT jäkla ont(!!!) Och jag fick sitta med is ett bra tag, för att försöka bedöva smärtan.

Jag har ju brutit en tå tidigare men då stod den liksom rakt ut, i fel läge, och då åkte vi in till akuten. Denna gången var tån i rätt läge, så vi åkte aldrig in till akuten. Vad kunde som göra ändå? Röntga foten och konstatera att tån är bruten, inget mer. Tydligen brukar inte gipsa tår.

Ja, i alla fall så kunde jag inte gå dom första dagarna. En strumpa hade jag väldigt svårt att ha på mig och ännu värre skor(!) Jag kunde inte få ner foten i en sko. Det gjorde helt enkelt för ont. Meen! Igår förrgår hittade jag ett par flipflop (typ) med röda stenar på, så dom traskar jag runt i nu.

Men det måste nog vara på bättringsvägen eftersom det blåa börjar försvinna nu. Svullnaden är kvar och så, men det funkar bättre att gå nu. Jag längtar bara tills jagkan få hoppa i mina joggingskor och börja springa igen. Jag som precis hade kommit igång när jag gjorde illa mig. Blä!

Nu är som sagt mycket av det blåa borta, men kan ni se de? Finn ett fel? :)


..tänkte att jag gör bilderna små, så alla inte alla behöver inspektera mina fötter.. Bara dom som vill :P

"still going strong" som mamma skulle ha sagt.

Det är konstigt det här med Converse. Något som var så populärt på 70-talet har kommit tillbaka big-time och idag finns det väl inte en kotte som inte vet vad ett par Converse är.

Jag måste erkänna att det tog lång tid innan jag kunde ta till mig just dom skorna. När jag gick på gymnasiet var det bara massa "svartrockare" och "emos" (vill man gå klädd i svart och måla svart kring ögonen, fine. Don't get me wrong, jag gillar det bara inte!) som använde converse. Svarta skulle dom vara och helst så slitna att hälarna stack ut. Ibland kunde man också se en svart sko på högerfoten och en röd på vänsterfoten. Näe, jag fick bara en dålig, riktigt Dålig bild av Converse.

Men det ändrades faktiskt. När jag bodde i Usa köpte jag faktiskt mitt första par. Det var ett par rosa och vita med rosa skosnören. Väldigt "flickiga" och inte alls sådär "hårda" som jag skrev om tidigare (emo-looken). Dom sålde jag faktisk senare, men just nu finns det ett par bruna Low top i min ägo. Dom köpte jag också i usa när jag var på besök hos min syster. Faktiskt förra året.. och Nu väntar ett par andra på mig;

Ett par offwhite/creme-vita low top. Yeah! I can't wait.. Min syster kommer på besök till sverige snart, och hon har dom med sig. Dom blir nog perfekta till klänning, jeans och shorts i sommar.

Dom som är överst, fast low top, har jag redan. Dom som är under är snart mina! ;)



vad tycker ni föresten om dessa här nedan? Det måste nog vara dom top 5 fulaste Conversen jag har sett.. (förutom ett par riktigt, Riktigt slitna Converse! Vem tycker att det är snyggt när hälarna sticker ut eller när man kan se vilken färg man har på strumporna?
..man kan föresten visa strumporna i dessa skor också, haha!

mina senaste secondhand-fynd

Stockholm är verkligen som en oas av secondhand-butiker. Jag älskar verkligen att strosa runt i små mysiga stadsdelar och hitta guldkorn bland allt skräp. Man blir så glad närman hittar något som är sådär perfekt! Storleken passar, modellen är grym och priset är överkommligt. Bingo! Det är då secondhand är som bäst.

Jag har verkligen upptäckt massor av nya butiker sedan jag flyttade hit. Jag råkar hitta nya butiker varje vecka.. Myrorna och Stockholms stadsmission är ju två givna ställen som finns överallt, men dom här lite mindre butikerna är ju grymma! Tex Sko Dig på Hagagatan, Lisa Larsson på Söder, Zak på Upplansgatan och Modern Retro på Wollmar Yxkullsgatan. Det är bara några..

Nu när jag är "i mellan två jobb" (hehe, man måste ju försöka vara positiv!) så får shoppingen ske i billiga secondhand butiker. Budget helt enkelt.. Men det passar mig fin, fint! Mina senaste fynd är ett par byxor (ska sy in dom lite) för 45 kronor, ett brunt flätat skärp som kostade 85 kronor, ett par sjukt söta pumps för 95 kronor.. Samt tre par örhängen.. för 10, 15 och 60 kronor. Ett kap alltså!


snygga skor med coola klackar

Jag råkade av en händelse surfa in på en sida som heter www.yesstyle.com, när jag klickade runt lite på olika bloggar. (Om jag har förstått det hela rätt är det en koreansk/asiatisk butik, men som shippar till hela världen.) Det var i alla fall en tjej (googla på Fyndigt by Frida) som hade köpt ett par sjukt snygga kliklackar där ifrån så jag var tvungen att gå in och kolla.

Jag hittade Dom skorna och även ett par andra som jag är kär i! Det är så så kul när man kan klicka runt på olika bloggar och web-butiker och bli inspirerad. Det är bara synd att jag hittade skorna nu när jag inte har jobb. Jag måste faktiskt leva sparsam nu. Åååhhh! Skorna som bara skriker efter mig! Dessutom är dom inte heller så farligt dyra ;) ..700:- ungefär.

..en viss födelsedag is comming up soon ;)
Detta är inte dom bästa bilderna på skorna, men det får duga. Dom är hundra ggr snyggare egentligen!

..det kom verkligen från ingenstans

Igår hände något som jag verkligen inte var beredd på.. Mitt kontrakt på Mango blev inget tillsvidare-kontrakt utan avslutades och jag fick gå. Eller, gå och gå, min chef frågade mig om jag ville vara kvar. Ville jag det, skulle jag alltså sparkas för att sedan anställas igen(?!) Så går det faktiskt inte till. Jag ville jobbar kvar men inte under dom förutsättningarna. Dessutom skulle mitt kontrakt på 15 timmar dras ner till 5 timmar, dvs ett pass i veckan.

Anledningen till detta var att jag "inte varit tillräckligt glad". Jag har "efter stängning inte skickat sms till min chef, och berättat hur våran försäljning slutade" (det som hon själv kan kolla 8 timmar senare, när hon kommer och öppnar butiken). Jag "undviker kunderna" och "tycker inte att det är roligt att stänga" (allt enligt hennes uppfattning).

Kan någon säga till mig vart ni ser det S-T-O-R-A felet? Det som gjorde att min arbetsgivare inte ville ha kvar mig? Jag tänker och tänker.. På vad jag har gjort och på mina kollegors uppfattning av mig och mitt arbete, men jag kan inte komma på vad det stora felet kan vara.

Den senaste tiden har de verkligen gått bra att jobba. Vi "rookies" skötte ju till och med butiken en hel helg, utan någon annans hjälp. Alla heltidsanställda var lediga och vi "nya tjejer" (vi som ej jobbat i butik tidigare) skötte det hela Hur bra som helst! Vi gjorde ett så grymt jobb. Min bästa kund (ever!) hade jag även denna månad.. Jag har bara känt att dom senaste månaderna har gått så bra.. Jag har faktiskt kunnat vara ledig en hel helg också! (Mellan 1 januari och 4 månader framåt var jag inte ledig en enda helg!?!)

Och så kommer detta.. Men jag Vet vad jag ska göra. Jag ska vända detta till något positivt! Jag ska INTE låta detta påverka mig negativt. Jag har lite pengar sparade, och jag får bara leva sparsamt.. Det är bara så tråkigt att igen sitta i den här situationen.
Men! Jag har faktiskt lärt mig massor;

- Gå med i a-kassan DIREKT. På första arbetsdagen går du med, punkt slut!
- Håll inte inne med kritik bara för att du är rädd att det ska påverka ditt arbete!
- Jobba inte på arbetsplatser som Inte har kollektivavtal.
- Låt inte någon utnyttja dig!

..men ändå kan jag inte låta bli att känna mig totalt värdelös..

justja..


Denhär följde med hem idag från (ja, hör och häpna!) GinaTricot. Det är INTE ofta jag hittar något där ifrån nu mera, men ibland kan de finnas någon gobit. Jag har blivit så anti Gina sendan jag började jobba på Mango. Man får ingen som helst service (!?) och precis ALLA fjortisar och unga handlar där, and who can blame them? Just eftersom det är så billigt.. Med studiebidraget är GinaTricot perfekt, faktiskt. 149:- är faktiskt ett kap.

nytvättade kläder

..Det måste vara den absolut godaste lukten, ever! Jag fullkomligt älskar lukten av nytvättade kläder, dvs sköljmedlet, hehe..

Min parfym Daisy, från Marc Jacobs har precis tagit slut, så jag är på jakt efter en ny. Jag har varit och sniffat lite i olika affärer och jag har hittat en helt perfekt lukt för mig; Warm Cotton från CLEAN. Den luktar precis(!) som nytvättade kläder! Men den är rätt dyr.. 695:- för 60ml. Meen, jag är lite osäker då om doften är "jag" så idag köpte jag CLEAN's bodyloation Worm Cotton. Alltså en bodyloation som luktar precis som parfymen.

Såå, nu ska jag prova lite om lukten passar mig. Jag är ju helt kär i lukten, men att byta parfym är lite svårt.. Är jag ensam om det?

 

 


sen kanske.. Om några år

Jag Veeet, jag har inte bloggat på hur länge som helst. Jag antar att jag inte kännt mig motiverad. Men nu är jag back on track, åt minstonde idag!

Jobbat har jag inte gjort så mycket heller. Av någon anledning så har min timmar blivit väldigt få.. Det känns nästan tyngre att gå och jobba få dagar, än när man bara jobbar, jobbar, jobbar Gärnet nonstop. För då hinner man inte tänka efter så mycket. Man hinner helt enkelt inte stanna upp och tänka "Hur mår jag egentligen"? Pest eller kolera.

Jag har i alla fall hamnat i någon slags "katt-yra". Nu, idag, vill jag ha en katt mer än någonsin! Ända sedan jag var tillsammans med en kille i gymnasiet, som hade två helt underbara katter, så har jag varit helt kär i just katter. Haha, kärleken mellan mitt ex och mig, försvann men kärleken för katter har jag kvar :)

Jag längtar, längtar, Längtar! ..tills jag skaffar mig en egen katt. Det ska vara en Maine Coon eller en Ragdoll. Maine Coon är en rätt så stor katt med lång päls och den sägs också vara lite mer allergivänlig än andra katter. Perfekt för mig som är känslig (eller.. ja, sanningen är att jag har kattallergi men jag SKA göra någonting åt det).
Ragdoll är en katt vars personlighet är precis som namnet.. Som en trasdocka :) Väldigt lugn och kelig och när man tar upp dom blir som alldeles avslappnade, precis som en trasdocka. Mysigt! Sen så har både Maine Coo och Ragdoll ett helt underbart utseende.

Även om det inte blir någon av domhär två katterna, så Måste det bli en med lång päsl! Dom är ju så underbara!


Ragdoll. Kostar runt 7000:-


Maine Coon. Kostar också runt 7000:-


Och kolla in kattungarna.. Maine Coon. Jag döööör va söta!


Jag är fullt medveten om att 7000:- är mycket pengar, men det ÄR en investering. Jag skulle kunna batala 10.000:- med det är inte pengar det handlar om.. Det ÄR en familjemedlem och då spelar det faktiskt ingen roll. Varför kostar hundar så mycket mer? Är dom Mer värda än katter?! Djur som djur, alla är lika mycket värda!

Det är verkligen hemskt att man ger bort katter, dränker, avlivar och bara gör sig av med dom, just eftersom det finns ett överflöd av katter (sommarkatterm, katter som förökar sig tex). Men se till då att katterna inte Kan föröka sig! Då slipper man lägga ut katter på blocket för 5 kr eller lägga alla syskonen i en säck och dränka dom. Usch!

Cats for life! Oavsett om det är katt, hund, hamster eller guldfisk.. Djur förgyller verkligen ens tillvaro!


RSS 2.0