Nostalgi - cloettas Godishus

åååh vad jag saknar Cloettas Godishus! Jag har blivit helt besatt!

Jag satt och skrev ner lite på ett papper, vad jag ska köpa i julklapp till min familj och så.. Och så kom jag att tänka på min bror, vad köper jag till honom? Sen började jag tänka på vad jag brukade få av honom när jag vad liten? Godishus! Jag fick nästan alltid ett godishus i julklapp och om det inte var från min bror, så fick jag det av någon annan. Men varje jul fick jag ett godishus, och jag Älskade det! Dom var så himla fina.. :/

Okej, godiset var ju inte sådär jättegott.. det var ju mest lite olika sorter från Cloettas sortiment. Men det var liksom hela paketet. Huset, godiset.. Ja. Det är verkligen nostalgi. Nu måste jag bara hitta det! Jag har till och med mailat Cloetta för att fråga om det ensa går att få tag på längre. Det måste det! Annars.. bryter jag ihop!! hehe, nä då. Men jag Vill så gärna, gärna ha det..


Kommer ni ihåg Godishuset?


Idag öppnar butiken !

Hello alla (vilka det nu är som läser^^) Jag har varit såå dålig på att blogga den senaste tiden.. och anledningen till det är för att jag varit såå himla trött. Jag har knappt suttit vid datorn över huvud taget. Eller.. jag kanske har youtube'at någon låt här eller där, men inget bloggande eller facebook'ande. Nu måste jag ge er en uppdatering

Here it goes:

I Måndags började jag och alla tjejerna som ska jobba på Mango (och killen! vi har ju faktiskt En kille^^) kl 15. Så vi hade en liten sovmorgon. Vi larmade massa varor, hängde upp dom på galjar, vikte tröjor och t-shirts och sånt som ska ligga på borden. Fixade i ordning helt enkelt. Och samma igår (alltså i Tisdags) fast då var det mycket prismärkning och lite fixande med det som blivit fel.

..och ja.. Idag öppnar faktiskt Mango i Kista Galleria!  Helt Galet!!! x7489501756! Jag är nervös men samtidigt ska det bli jätteroligt. Jag längtar tills jag får min första lön så jag kan shoppa loss. Kläderna in real life är såå mycket finare än på hemsidan. När man får känna och ta på dom så blir dom bara ännu snyggare och man vill bara ha dom Mer!

Nu måste jag in på hemsidan och uppdatera mig lite.. Ska kolla om vissa kläder finns i två färger och försöka tänka vart dom finns i butiken. Är nog rätt bra tror jag. Och btw.. Anledningen till att jag sitter uppe och bloggar såhär tidigt är för att jag inte kunde sova. N vaknade kl 6 av att han hade försovit sig. Ingen av oss hade hört klockan (?) så, eftersom han skulle börjat kl 6 så han fick susa till jobbet..

..och lilla jag gick upp :) Jag är för nervös och pirrig för att kunna sova nu. Dessutom känns de bra att inte behöva stressa till jobbet.

Nytt på önskelistan

Jag satt och kollade på Americas Next Topmodel cycle 13 hela kvällen igår. Kom faktiskt igeom hela säsongen.. man blir ju hela beroende när man sitter och kollar. Anyways, efter jag kollat klart gick jag in på CoverGirls cite och kollade runt lite. Jag skulle mest kolla om hon som vann TopModel fanns på sidan.. Men då hittade jag den här nya produkten:


(..har kryssat små röda kryss på vilja jag skulle vilja ha, hihi)

Smoky Shadow Blast. Bettan frågade vad jag ville ha i julklapp (hon bor ju i usa) men jag kom inte på något som är lätt att skicka med posten och så. Men Nu vet jag! Jag skulle vilja ha CoverGirls Smoky Shadow Blast, i tre olika färger. Jag har kryssat i vilka jag skulle vilja ha.. Svart, brunt och limegrönt/brunt.

Så, bettan :) Jag skulle vilja ha lite smoky eyes i julklapp, hehe.


Idag är min första dag på Mango

..och jag är SUPER EXCITED! Gaaah! Jag vill bara lära mig allting och börja jobba ordentligt! Men det är som är rätt så skönt, är ändå att idag är det bara uppstart. Det vill säga, typ massa information och lite "utbildning" typ. Vi kommer skriva papper och anteckna mest, antar jag. Sen imorgon kommer alla varorna till butiken och då ska vi börja packa upp och verkligen work, work, Work :)

25 november, alltså nu på onsdag, öppnar butiken. Shit, en heelt ny butik.. Men vi har i alla fall några dagar på oss att få upp varorna. Aaah, jag är både nervös och excited på samma gång.

Det som oroar mig lite, är det här med kläderna.. Alltså, vad vi ska ha på oss när vi jobbar. Jag har ju verkligen Inte pengar till att köpa massa kläder, det första jag gör. Jag har ju liksom varit arbetslös under den senaste tiden. Så, jag hoppas att vi antingen på låna kläder, eller typ köpa kläder på våran lön. Att det dras liksom.. Jag vet inte hur de funkar.. :s


årets första pepparkaksbakning

Jag var lite dålig på att blogga igår, men det kanske var för att jag hade fullt upp hela dagen. På morgonen gick jag och storhandlade och i affären hade dom faktiskt börjat med pepparkaksdeg.. Jag hade ju inga kakmått, så jag tänkte först inte köpa någon deg. Men sen såg jag att dom hade kakmått också :) Wiie, så jag köpte både deg och mått och sen ringde jag över Stephanie.

Vi drack glögg, åt lussebullar, och bakade pepparkakor. Senare dekorerade jag till och med några.. Några gjorde jag till N, som han fick äta, men några hänger i fönstret också. Hihi, det känns så "juligt" här hemma nu.. Fast vi inte ens har någon adventsljusstake. Men jag tror faktiskt att vi ska skippa dendär elljusstaken.. Jag hittade faktiskt en liten, liten, mini-ljusstake på Myrorna, där man kunde sätta i sånnadär "mini-kronljus". Men jag köpte den inte. Den finns nog kvar, så jag ska fundera lite på det idag.. Anyways, Här är lite bilder från när vi bakade  



   

Julmusiken hade vi självklart på full volym :)


Bord, kuddar och soffdrömmar

Jag vet inte varför, men just nu är jag Väldigt inne på inredning och allt sånt.. Igår sprang jag runt i olika second hand-butiker här i sthlm och försökte hitta någon snygg och speciell lampa. Foten hittade jag, men jag har ingen lampskärm ännu. Så den är jag fortfarande på jakt efter.. Jag köpte även en jättefin, brun, broderad kudde på Indiska men har även hittat massa mer som jag vill ha. Vissa saker vet jag redan att vi Ska köpa men andra saker drömmer jag bara om, än så länge.

Dom fyra sakerna som deffinitivt står på inköpslistan är dessa:
   

Sen har jag inte kunnat låta bli att kolla på lite soffbord.. jag vet med All säkerhet att jag inte kommer köpa ett soffbord för 6000 kr, men man kan ju drömma. Det finns så HIMLA fina saker. Tänk om man hade Pengar. Fast och andra sidan.. jag har ju kärleken! Det är 6495792041 ggr mer värt :) Här kommer i alla fall mina "möbeldrömmar" ;)

    

Jag gillar Helt klart det dyraste bordet mest, men det från Indiska (som kostar nästan 4000:- mindre) är faktiskt snarlikt, och dessutom mycket, mycket billigare. Det från Indiska skulle jag Verkligen kunna tänka mig. Och sen en ny soffa på de.. Åh, drömmar. Men nu när jag börja jobba får jag faktiskt börja spara så att jag kan köpa mig lite inrednings-stuff. Alla pengar får inte gå till kläder bara för att jag kommer jobba på Mango :) Jag börjar by the way på torsdag.. Wiie (datumet blev flyttat från onsdag till torsdag.. Mer tid till att bli NERVÖS, hihi)

 


Nyckeln till frihet

..jag vet inte varför jag gillar filmer som handlar om fångar som bryter sig ut. Måste väl ha något med att jag gillar "de man inte får göra" hehe.. Näe men. Det är svårt att förklara. Först och främst måste man ju begå en ett brott för att över huvud taget spärras in, och där var det första förbjudna. Och sen att försöka bryta sig ut, är till och med ännu mer förbjudet! Ni vet.. när man var liten och kollade på JönssonLigan och alltid hejade på bovarna (fast man inte ens visste att dom var bovarna.. hehe. Fängelset ville man ju inte hamna i, och hamnade men där skulle man Ut!)

Anyways.. så gillar jag Flykten från Alcatraz jättemycket också. Såklart man hejar på han som bryter sig ut :) Jag har faktiskt besökt Alcatraz också, när jag var hos min syster Bettan i San francisco. Det var Jättehäftigt! .. och sen Älskade jag dom första säsongerna av PrisonBreak.. Alltså, jag gillar fängelse filmer :)

Igår såg jag och N Nyckeln Till Frihet. Jag har inte sett den tidigare och jag måste säga att jag Älskade den! Love, love, love LOVED IT! Den var så fin och jag älskade att den var så lång. Man ville liksom bara fortsätta och fortsätta titta på den :)

Har ni inte sett den (vilket jag tror att ni har ^^ den är ju trotts allt från 1994, hehe) så SE DEN. Det är en riktig feelgood film. (när ni kollat en hanlvtimme eller så, och det börjar bli lite obehagligt; fortsätt att titta ändå! Det blir bättre!:) )


Julgodis

Jag har kikat runt lite på nätet efter julgodis.. Jag är såå taggad inför julen. Hoppas bara att jag slipper jobba på julafton (ja, kista galleria har öppet till kl 16.00 på självaste julafton) Anyways, jag har hittat så grymma recept och här kommer några.

Har ni föresten några tips på julgodis? let me know 'cause I'm a sucker for it :)




Apelsintryffel


Marshmallow-choklad (6-8 pers)
Du behöver:
200 gr hackad mjölkchoklad
8 marshmallows

Gör såhär:
Skär marshmallowsarna i mindre bitar. Smält den hackade
 mjölkchokladen över ett vattenbad och tillsätt marshmallowbitarna. Häll smeten
 i en form som är klädd med platsfolie, låt svalna i kylen. Skär chokladen i portionsbitar. Förvara i en tillsluten förpackning i kylen.


(recept utrivet från Veckorevyn förra året)


Jimmy Choo for H&M, ett skämt?

Ett ord säger jag.. eller, tre faktiskt; Så jävla hypat.

Jimmy Choo är ju som sagt "gäst designer" hos H&M den här hösten, och man kan ju säga att kollektionen verkligen har varit efterlängtat. Den släpptes igår och jag tänkte att jag skulle gå in på hemsidan och ta mig titt på vad som fanns och så. (Inte för att man skulle ha någon chans att köpa något, eftersom alla gamar redan har varit framme och köpt allt dom kunde komma åt!!) Av ren nyfikenhet alltså.. men vad möts jag av?

..så jävla fula saker. Okej, dom är inte horrible men jag skulle INTE betala 900 kr för några skor som ser ut så här. Jag skulle betala för att SLIPPA gå i skor som är mer hypade än alla skor som cirkulerar på alla bloggar, i alla tidningar och.. näe, jag kan inte ens beskriva hur galna alla kommer vara /är i dom här skorna (och resten av kollektionen..)

Och varför, Varför är alla så galna i denna dessigner? Jo, personligen tror jag att många människor vill få en liten glimt av hur det kan vara att gå i ett par designer shoes. En glimt av det glammiga glamour-livet.

Alltså.. man köper desginerskor och varor för två anledningar (bland annat!)

nr 1
; för att det är mer exklusivt. Skorna, tröjan eller byxorna sitter inte på var och varannan människa. Man vill sticka ut och synas, och Inte vara som alla andra!

nr 2; Man vill ha bättre kvallité än tex H&M's och dinsko's budget grejer.

No hard feelings, jag gillar H&M, just för att det är affordable.. men snälla nån! H&M tar inte dit en dessigner för att göra One af a kind-shoes som är i sån otrolig kvallité, utan dom gör det för att SÄLJA! Tjäna pengar och gå med vinst! Dom tar dit en kille som dom VET gör folk galna, bara för att det står Jimmy Choo på sulan. Visst. skorna kanske är i någon slags skindetalj för att göra dom lite mer "slitstarka" och där med dyrare, men.. Kom igen nu va?

..dessutom är färgerna DÖ TRISTA! svart, svart, svart, svart.. um.. Blått!.. svart, svart.. och.. Svart! Vi som Inte vill ha svart då? vad gör vi?


..vi får gå till någon annan budgetkedja ock köpa en annan färg på en annan sko. Dessutom kommer vi som handlar där vara med speciella än alla som kommer gå i Jimmy Choo for H&M


min älskling sover, så det är bäst att passa på..

..hihi! Det betyder; TopModel Maraton! Wiiie, jag ska (om jag hinner) plöja igenom hela cycle 12 och sen kanske börja titta på cycle 13.. för jag tror att den finns på youtube också? Hm.. tror att Mia sa det.

Koden till mitt VISA-kort har fortf. inte kommit. Suck, jag vill verkligen ha den.. Nuuu! ..tack! Men den kommer väl antingen idag eller imorgon. Idag skulle passa så bra för jag ska göra vit chokladmousse och behöver handla ingredienser (eller egentligen bara vit choklad). Blää vilka i-landsproblem.

Nu ska jag äta Flygande Jakob och kolla TopModel. Bye

Att köpa från Mango kanske?

Tiden går och går, och snart börjar jag jobba. Gaaah! Jag kommer vara med och starta upp butiken. Shit.. Igår jag drömde jag om att jag höll på att förlora jobbet, innan jag ens hade börjat (!?) Jag drömde att min chef hade läst min blogg och där fick jag inte nämna butiken (och jag hade ju skrivit att jag skulle börja jobba på Mango), vilket jag ändå hade gjort, och det var mycket olämpligt!.. I drömmen alltså ;) Men precis som alla andra jobb, så får man ju babbla om massa saker som rör jobbet. Jobb är ju jobb och alla ska inte veta det som händer där. Företagen har ju en viss intigritet och det måste man ju respektera.. Men drömmen var ju överdriven, haha. Jag fick inte ens nämna att jag Jobbade på Mango :P

Jag vet inte riktigt hur det kommer vara.. Jag har ju massor av frågor. Hur gör man i denna situation? hur gör man när folk kommer med klagomål, hur göra man när en kund lämnar tillbaka en vara?! :s Allt sånt kommer jag ju lära mig men.. Still ! Och en annan sak jag undrar är hur man kommer jobba, alltså i vilka kläder? Kommer det vara som på Gina Tricot (där jag provjobbade en dag för ett år sedan) där man bara fick jobba i kläder från butiken. I sånna fall måste jag köpa på mig massor med kläder, för just nu har jag inte ett enda plagg från Mango. Jag har ju hittat massor av fina plagg där (kikar på hemsidan typ heela tiden ^^) och just nu är jag nog ute efter byxor. Dom har ju så Himla mycket fint! Det finns verkligen något för Alla smaker..

..rockigt, gulligt, snällt, naughty, propert, jordnära.. Ja allt! Jordnära passar ju mig perfekt för den stilen gillar jag verkligen nu. Jordnära, lite "hippie"/bohemic.. Ja, ni som känner mig vet nog :) Om jag ska köpa några byxor (vilket jag tror.. 2 par tror jag) ska jag nog prova dessa. Gillar Verkligen allihopa:
   

   

mer mango-goodies här!


Elin Sigvardsson och Lars Eriksson - Love


En av mina favoritlåtar! Lars Eriksson var ju för övrigt med i Idol, men det visste ni väl redan :) Mina två favvisar i en och samma låt. Bingo! =)


Jag vill ha en katt !



Världens mysigaste katt! Måns :)


Nu räcker det, Kissie!

..ni som frekvent läser bloggar, har väl förmodligen stött på Kissie blogg. Alltså, fram tills idag har jag ändå tyckt att hon har varit OKEJ.. (förstå mig rätt nu) Hon vet att folk läser hennes blogg för att hon provocerar, för att man blir avundsjuk på henne osv. Men! Nu tycker jag att det börjar gå för långt. Med detta som jag skriver vill jag göra två saker.

nr 1. Att folk säger att det är Kissie "fel" att två unga (tror att det var tjejer) hade tagit livet av sig. Detta skulle alltså vara Kissies fel, för att hon säger att benen inte ska "gå ihop", att man ska träna och att tjocka människor inte är värda något. Hur kan Kissies åsikter ligga bakom 2 självmord? Dessa två människorna som har tagit livet av sig, hade läst Kisses blogg och kände att dom inte var värda något, dom bestämde sig alltså för att ta livet av sig. Dom männiksorna hade ju INTE köpt tjejtidningar.. Sofies Mode, VeckoRevyn, SOLO, alla andra som finns.. den Enda sidan som läste på nätet var Kissies blogg. Dom tittade Aldrig på tv eller kom i kontakt med Någon annan media. Dessutom hade dom INGA vänner alls som influerade deras liv. Nej inte då. Den enda människan som hade en inverkan på deras liv vad Alesandra, Kissie, Nilsson. Ja men ni hör ju själva? Så går det ju inte till.. Suck.

Visst är det hemskt att människor tar livet av sig. Jättehemskt. Men dom gör Sina val, så som vi andra gör Våra.. Även om jag tycker att det kanske inte är den rätta utvägen. Jag vill ju gärna ha kvar mina nära och kära. MEN.. man kan inte skylla ett självmord på någon annan. Om det skulle vara någon annans fel skulle det ju vara "mord"? Förstår ni hur jag tänker? Man Väljer ju faktiskt själv att ta livet av sig om man inte vill leva längre. Det är ju ingen som säger till personen att "NU så måste du ta livet av dig själv.. gör det nu! Annars!.." 

Så, alltså.. Summan: Att försöka lägga det här på Kissie är Totalt fel. Men!..

nr 2. Nu tycker jag att den här hettsen har gått för långt. Jag känner på mig att Kissies inte kommer att vara "sveriges blogg-prinsessa" mycket länge till. Jag tror att svenska folket snart har tröttnat på att höra "tjocka människor är fula, benen ska inte gå ihop.. alla älskar mig!"  det blir liksom lite tröttsamt efter ett tag. Inget nytt och snart betyder inte ens bokstäverna hon ingenting. Det blir som luft och inte ens intressant längre. Jag tror att hon kommer tappa rätt mycket läsare, för nu börjar det gå för långt. Folk kommer sluta irritera sig snart. Det enda som hon skriver nu mera är "jag ska träna.. jag ska äta mindre, låren/benen ska INTE gå ihop, feta människor är fuuuula!" Jag har i alla fall tröttnat. Såg föresten att hon hade gjort en paint-serie där hon visar med bilder att hon äter, hon kommer på sig själv med att äta och sen går hon till toaletten och spyr.. där gick det för långt.

From now on, bojkottar jag Kissie. Snälla, gör det ni också!



bild lånad från hennes blogg. Dom här två bilderna är från den paint-serien som jag skrev om. Innan hade hon en bild där hon åt. Och ja.. här ser ni ju. Behöver jag flera anledningar till att Inte läsa hennes blogg?

 


Kom hem!.. Mina älskade starbucks-muggar!

Jag blev påminnd igår, om att Starbucks kommer till sverige (första stället blir på Arlanda) och jag kom att tänka på mina Starbucks muggar som jag har hemma hos mina föräldrar. Åh vad jag saknar dom nu.. Muggarna är alltså inga pappersmuggar, utan riktiga porslinsmuggar Men ser precis ut som muggarna man får när man köper take away-kaffe på Starbucks. Wiie vad jag älskar dom.. Det som jag gillar mest med dom att faktiskt Allting ser precis samma ut som på pappersmuggarna. Ni vet dom där rutorna där man skriver i vilken sorts kaffe dom gjort, om det är soyamjölk, syrup osv.

Men sist när vi var i Eskilstuna, jag och N, tyckte inte N att jag skulle ta med mig dom.. :'( Buuhuu! "men vi har ju redan muggar, du kommer i alla fall inte använda dom?" Johoo! massor, svarade jag. Men dom är kvar ute hos mina föräldrar. Nästa gång ska jag minsann ha med mig dom! Då åker dom gamla kopparna ut :) hihi!


ett recept att prova?

Nu är jag inne på bak-svängen igen. Jag måste akta mig så jag inte börjar baka lika mycket som förut! :/ Det var ju i och för sig rätt poppis här hemma, men när N började prata om "sambo-fällan" blev jag så off på allt som har med socker och bakning att göra.. Får så dåligt samvete och vill bara glömma allt som sambofällan heter ;) Men idag blev det ju som sagt bakning..

Jag fick ett ryck i förmiddags innan jag skulle till Stephanie, när jag såg detta recept:

..Men! Jag spärrade ju mitt VISA-kort igår, så jag har ju inte kunnat handla nånting. Inte mat, mjölk, tidning eller NÅNTING. Jag känner mig helt handikappad! Jag ser att mjölken håller på att ta slut,köttfärsen och kycklingen åkte ur frysen för Länge sen! ..fast iof handlade N lite igår, men mest mjölk och så. Inget Storhandla.. Till saken.. jag skulle göra dom här kladdkaksmuffinsarna med marabou choklad uppe på (och innuti! ^^) men kunde inte, eftersom jag inte hade någon choklad hemma. Och inte kunde jag köpa någon heller. Blä! Så jag slängde ihop något av det som jag hade hemma. Dom blev faktiskt jättegoda.

Men dom här (receptet ovan) vill jag Verkligen prova snart. Måste bara träna lite först ^^


en liten random bild

..som egentligen skulle kommit upp igår! Här en rödhårig annelie fast Med smink. Inte så mycket, men det är ju så som du gillar de, N? ;) Jag också för den delen. Man ser bara lite piggare ut. Lite mer levande.


..nu ska jag iväg :) Bye.


dagen idag, so far..

Just nu sitter jag och borstar tänderna. Eller.. jag sitter mest med tandborsten i munnen och skriver på bloggen :) Jag har väl tänkt försöka diska upp snart, här i köket.. det finns nämligen massa disk. Och jag har dragit fram här i lägenheten som en virvelvind och fixat och donat.. dammsugit, puttsat, ordnat och.. Bakat! :) yeei! Gjorde typ kladdkaks/fudgebrownie-muffins med chokladbitar i.. hihi. Jag vet att det inte är helg :/ meen, Ibland får man faktiskt! Dessutom ska jag snart hem till Stephanie och kolla film och bara mysa. Hon är ledig från jobbet idag så idag tar vi en mysdag.


Rött, rött, rött & Orange!

..faktiskt mer orange än rött, men man säger ju faktiskt att man är "redhead" :) Tog några bilder på mig själv när jag hade fixat håret.. dock inte sminket. Men ni ser ju hårfärgen i alla fall. And I L-O-V-E it! Det är såå "jag"..


 

Nu ska vi iväg och äta middag :) Bye.


Allting löser sig..


Jag är så himla glad! Jag har som sagt fått jobb och det är väl ingen nyhet. Men dag kom en annan glad nyhet.. N fick brev från utbildningen som han har sökt.. och vet ni? Han kom in! Wiiie, jag är så glad för hans skull. Vet ju hur gärna han ville komma bort från sitt gamla jobb och komma in på den här utbildningen. Någon slags instalations/ventilations-ingenjör.. (?) Han kommer i alla fall jobba med LIKNANDE saker som han gör idag, som sotare (hihi.. yep! That's my man! ^^) ..anyways! Jag är jätte, jätteglad för hans skull. Det känns som att de äntligen kommer att lösa sig.. vi kanske inte behöver oroa oss så mycket längre.. "Kommer jag få jobb? Kommer N komma in på utbildningen? Hur kommer N må om han inte kommer in?" Det känns som om stenen har lättat från våra hjärtan :)

..och som jag sa till N:

"..allting känns jättebra nu. Men vet du vad det bästa är? Att vi har varandra.."

Idag ska vi fira lite.. När N kommer tillbaka från kickboxningen ska vi ut och äta någonstans. Han har bokat bort och det skulle vara en övaraskning, så jag vet inte vart vi ska gå :) Men något bra blir de nog. Jag har dessutom färgat mitt hår orange igen (thank God!!!). Den här gången blev det lite slingor också.. Hihi, Ännu mer orange! Anyways.. det passade ju bra idag att jag gjorde mig lite extra fin, nu när vi ska ut och äta :)

lägger upp en bild när jag fixat i ordning mig. Bye

Almost redhead again.. soon!

Jag hade väl tänkt färga håret idag, men jag tror att det får bli imorgon. Måste bleka lite innan och det tar ju lite tid.. Känner mig inte så up for anything idag. Vill bara att N ska komma hem så jag kan få pussa på honom.. Har lite dåligt samvete sen igår. Jag var väl lite orättvis och vi bråkade väl kanske.. lite :/ Hade tänkt baka muffins nu. Skulle ha bakat banan och choklad-muffins men jag spärrade precis mitt kort och kan inte använda det.. (mystiska pengar har dragits från mitt konto?!) och vi har inga bananer eller choklad hemma.. blä! Så, jag får försöka fixa ihop något, av det som finns hemma..


Här är färgen som jag har köpt.. Ska bli så skönt att få orange igen. Det är mer "annelie" :)


helgen i Eskilstuna

..har inte bloggat på ett tag nu. Det blev lite stressigt när jag skulle till etuna i fredags, så jag har inte hunnit. Det har faktiskt varit rätt så stressigt hela helgen.. I fredags åkte jag först till Sara och Anders för att klippa dom.. sen till mina föräldrar och hade fredagsmys med min mamma och lillasyster. Vi kollade på Idol och lite så.. Värdelöst btw! Varför åkte inte Eddie ut? VAD tänker svenska folket med? Hör, de gör dom i alla fall inte med öronen.. Jag och Mia satt och gjorde krimaser när Eddie kom upp på dom där hemska höga tonerna.. Jag gillar höga toner, men kan man inte sjunga rent, kan man hålla tyst(!)

Anyways.. på morgonen nästa dag hjälpte jag mia och mamma med en loppis och försökte sälja lite grejer. Gick inte så bra, var knappt någe folk. Nästa punkt på schemat var N's, brors, flickväns 30årsfest. Så vi åkte hem till N, fixade oss lite och åkte sen till festen. Efter festen vid 7, åkte jag och N till mina föräldrar igen och jag klippte och permanentade mamma och sen kilppte jag Mias lugg. När det var klart vid 10 åkte jag och N hem till hans föräldrar igen.. Shit va vi åkte runt. Det har varit ett fullspäckat schema.

I söndags däremot, var det rätt lugnt. N låg hemma hos sina föräldrar medans jag åkte ner på stan en snabbis och shoppade lite.. (ja, det var första gången på Väldigt länge! Har nästan lite ångest) Jag fick ju lite cash när jag klippte sara, anders, mamma och mia. Så jag unnade mig faktiskt några saker.. några som jag behövde och några som jag Inte behövde :/

.. köpte i alla fall tröjan/blusen som jag blev kär i när jag läste Veckorevyn. Ni vet dendär cremevita från Kappahl som jag skrev om på min Önskelista (såå, ni kan styka den från önskelistan, har ju redan köpt den :) )

Jag köpte även ett par svarta leggings (nödvändigt! eftersom jag faktiskt använde N's mammas av misstag, då jag var i Etuna. Så jag kunde ge tillbaka dom^^) och två st nagellack.. Ett lite rosa/beige-aktigt och en neutral ljus basfärg som jag använder när jag gör fransk manikyr. Jag hittade även min gamla hårfärg (som jag trodde hade tagits ur sortimentet) så jag kommer äntligen få orange igen :) wiiie!

Rolighetsteorin

..och den är faktiskt Rolig :) Kolla in domhär klippen. En sån jäkla kul idé:







Vad förvånad man skulle bli om man såg något sånt här ute på stan en dag :)


Idag är det spelning!

..wiiie! Som jag har längtar efter den här dagen. Elin Sigvardsson har en spelning på Debaser och Jag och N har biljetter :D Han gillar nog inte musiken lika mycket som jag göra meen.. han joinar mig ändå, gullig han är hihi..

Nu hade jag tänkt att äta lite frukost och sen kanske träna.. Blev ingen träning igår, så jag får köra lite mer idag. Träningsvärken som jag har i överkroppen (armar rygg och bröst) är Nästan borta.. Och jag har ju faktiskt ett mål, så det är bäst att sätta igång på riktigt nu :)

50 dagar exakt kvar till Julafton idag
12 dagar (ca) kvar tills jag börjar jobba på Mango
& 71 dagar kvar tills min älskling fyller år :)

Årets önskelista

..eller i alla fall en bit av den :)






1. Sällskapsspel. Behöver inte nödvändigtvis vara just Rappakalja, men gärna :)
2.Tunika från Kappahl (ja, faktiskt), 399:- Vill så gääärna ha den. Jag har stl 34 om någon undrar, hint Hint ;)
3. Seriens Mango från Bodyshop. Älskar den lukten! Skulle vilja ha både bodyscrub, showergel och bodyloation. Gillar också lukten Stsuma (stavning?) och Pink Grapefruit.
4. Boken Piece of Cake, med Leila. Jag Älskar ju att baka och laga mat, så alla sånna böcker är välkommna. Men också speciell denhär :)
5. Mysiga fårtofflor från DinSko. Vi önskar oss tofflor båda två, N och jag. Vi är så frusna om fötterna, så det är ett måste! Jag har stl 36 om någon undrar ;)
6. En gitarr, med Stålsträngar! :) Det behöver inte vara någon ny fancy, utan bara en som funkar och låter bra. Vill såå gärna ha stålsträngar, för på den gitarren om jag har är det nylon. Och då känns de ju lite onödigt att få en Till med nylon. Gillar stålsträngar mer :)
7. YSL's Touch Eclat, concealer. ca; 398:- Bästa ever, och min är precis slut.
8. Ansiktsmasker från SkinVitals (finns att köpa på H&M). ca; 30:- Jag gillar domhär olika (finns för både ögon och hyn, älskar båda!) maskerna, eftersom det är som en cloth (en duk) som man lägger på ansiktet. Jätteskön!


Till Mia


Såhär har ni nog inte sett mig förut



Denhär videon spelade min lillasyster in (och klippte) när vi åkte på kryssning för snart ett år sen.. Hade ingen aning om att hon skulle göra en film av de, så jag töntade ju mig som aldrig förr :) Annelie i ett nötskal ^^ Näe men jag kan faktiskt vara seriös också, hihi.. Jättegulligt gjort av Mia iallafall.. Hennes blogg finns som länk här till vänster.


med tiden kommer kylan..

..och jag behöver en jacka! Meen, jag får vänta tills jag börja jobba. Vet inte om jag kanske ska köpa någon jacka från Mango. Har kikat lite där meen.. Det här med jacka är så svårt. Man måste verkligen, Verkligen gilla den. Det är ju ändå ett plagg som man har på sig varje dag.. Köper man en tröja och inte använder den, är det väl kanske ingen större förlust, men köper man en jacka man inte använder, och sen köper en Ny.. ja, det är väl inte sådär jättebra. En jacka och en tröja skiljer ju sig ganska mycket i pris.. Hm.

Här kommer några alternativ från Mango i alla fall:


..dagens nyhet!


..jag börjar om 2 veckor :) hihi.. För er som inte vet, öppnar det en ny Mango i Kista Galleria! Och där kommer Jag jobba, hihi!


med julen kommer glöggen

Jag är inget fan av glögg men det hör ju julen till, så jag gick in på Systemets hemsida och kikade lite.. Jag var nyfiken på vilka varianter som finns i år. Jag såg på Nyhetsmorgon att årets Blossa glögg (ni vet den som dom byter smak på varje år) var clemmentin/mandarin (tror jag), men jag vet inte.. Förra året var det ju blåbär och den smakade alldeles för mycket alkohol.

Nu hittade jag denhär (till vänster); Dufvenkrooks Amore Vanilj. Jag som är en sån sucker för vanilj.. Vanlij latte, vanlij parfym, vaniljglass, vaniljvodka.. I can go on forever! Jag ska absolut prova denhär!

Sen är ju den vanliga glöggen från samma märke(här till höger), jättegod. Den heter just Original och är väldigt klassisk. Förra året var första gången som jag provade den, och denna glögg är helt klart en favorit! Men och andra sidan har jag inte provat vaniljglöggen..

Nu blev det mycket prat om julen här, men jag kan inte hjälpa det.. Jag Älskar verkligen den! Något som är lite tråkigt, är bara att jag kanske kommer behöva jobba på julafton.. till kl 5 (!?) om jag får jobbet på Mango. Kista Galleria har nämligen öppet till kl 5, även på självaste julafton.. Jag har ju inget körkort, så jag vet inte hur jag ska göra.. Hade jag haft det, hade jag ju bara kunnat ta bilen till Eskilstuna när jag jobbat klart. Meen, nu går inte det. I vilket fall som helst så vill jag såå gärna ha jobbet! och om det är jobb på julafton som krävs, så fine. I'll deal with it.


mindre än 2 månader kvar


håller på att "fixa" (hrm.. ja ni vet) lite julmusik, och snart har jag väl 6 st skivor.. Dom är nog klara om en timme eller så. Det går lite långsamt men varken min dator eller mitt internet är sådär supersnabbt. Men snart så! Då kommer det vara JUL för hela slanten!

Igår var N och jag en snabbis i Liljeholmens nya köpcentrum. Vi hade varit hos hans bror och hans flickvän och kollat på fotbollen, och skulle hem. Så vi stannade en liten stund och kollade runt.. Dom hade i och för sig redan stängt, men det såg jättefint ut. Verkligen nytt och fräscht! Jag blev så sugen på att handla julklappar när vi gick runt där. När man får fundera ut vad man kan köpa till vem, vad han/hon skulle gilla och så.. :) Såå mysigt!

Man kanske ska börja lite smått? Och adventljusstake.. när ska den upp?

helgen är över och här sitter jag med träningsvärk

I don't mind spending everyday
Out on your corner in the pouring rain
Look for the girl with the broken smile
Ask her if she wants to stay awhile
And she will be loved
She will be loved



Har spelat lite gitarr i helgen, och bland annat She Will Be Loved. Gillar egentligen bara refrängen.. Den är såå fin och och jag kan verkligen relatera till de. Precis som min tatuering.. Story Of A Girl, som jag har på ryggen. Jag har gjort andra grejer i helgen också.. Bland annat lidit! Klagat, gnällt och varit allmänt skröplig (haha, är det ens ett ord?) N och jag tränade i lördags morse.. Jag ville träna överkroppen eftersom jag nästan bara tränar ben annars. Så, han lurade på mig massa vikter och sa "gör såhär, och sådär.. ta dom här" Han kan ju så jag gjorde som min älskling sa :)

Vad hände dagen efter? Jo, jag blev en pensionär med led och muskelvärk! Jag kan inte ens tvätta händerna utan att jag klagat på smärta. Jag kan inte diska, lyfta fjärrkontrollen eller ta av mig en tröja.. Jag är Helt jävla slut! Träningsvärken är olidlig! Men!.. Vi ska träna idag igen, så den kanske minska lite idag.

Jag har även ett mål.. hihi! Ni vet en sån där stång som man ska häva sig upp på? Lyfta hela sin kropp liksom.. Jag har aldrig kunnat göra det, eftersom jag varit så svag i armarna, men NU.. Innan julafton ska kunna häva mig upp En gång, Minst!, utan problem.. Så jag får ligga i om jag ska kunna göra det. Jag kommer med updates about it :)

Wish me luck!

RSS 2.0