idag är det fredag..

..men det känns VERKLIGEN som en måndag eller tisdag kanske. Jag jobbar både imorgon och på söndag, men jag ska inte klaga. Det är faktiskt bra med pengar på helger.. Ob, you know. Dessutom har jag varit sjuk den senaste tiden och har inte jobbat lite mycket som jag brukar, så det passar bra.
Idag var min lediga dag egentligen, men jag jobbade ändå. Började med en uppgift igår som jag inte hann klart, fast än jag stannade kvar på jobbet en timme extra. Så jag åkte in 3 timmar bara.. sen åkte jag till Lagerhaus och köpte lite stuff för ett presentkort som jag hade där. Den gick ut på söndag så det var lika bra att handla upp det.. Jag köpte bland annat några röda metallic-bakformar som jag tänkte göra julgodis i :) hihi.. det är ju faktiskt fredag idag! Såå.. jag funderar på om jag ska göra vit och mörk chokladtryffel idag. N och jag ska gå och handla snart (hehe, han vill köpa julskinka.. hihi! Det är nåt som min pappa också alltid gör, alltså både innan jul och efter!^^)
So.. idag ska jag alltså försöka göra något slags julgodis. Får se vad det nu blir. Vi ska i alla fall iväg och handla nu.. OM min älskade kan slita sig från sitt fotbollsspel ;)

andra advent-mys

Igår var det ju andra advent, och jag och N höll igång hela dagen. Först hade vi en lugn morgon med frukost och så, sen gick jag och handlade lite medans N lagade en jättegod lax till lunch. På Prisextra (där jag oftast handlar) hittade jag en jättefin svart adventsljusstake (alltså en sån med plats för fyra kronljus, ingen el!) och så köpte jag röda ljus till. Blev jättefint! (klicka på bilden så ser ni bättre)

Efter lunchen åkte vi ner på stan för att gå på bio med N's bror och hans flickvän. Vi såg Luftslottet som sprängdes, och jag måste bara säga att den var SÅÅ bra! Mycket bättre än tvåan (flickan som lekte med elden). Jag var den enda av oss 4 som inte hade läst böckerna, så jag satt ju och stampade i golvet för att jag var så nervös över vad som skulle hända, hihi. Men jag ska inte avslöja för mycket, men jag säger: SE DEN! Eller läs böckerna, som jag tror är ännu bättre. Jag kanske ska önska mig dom i julklapp och försöka börja läsa lite? :)

När vi kom hem började jag baka lussebullar. Måste säga att dom blev väldigt lyckade, fast det var första gången som jag bakade dom helt själv (har ju bakat med mamma och med vänner tidigare, meen..). Jag blev faktiskt lite stolt över hur bra dom blev. N hjälpte också till att baka ut dom.. Santas little helper, haha! Nä men.. Bom blev bra. Jag provade även att göra som vanliga bullar (kavla ut degen och lägga på en fyllning) med mandelmassa, smör och vanlijsocker i. Dom blev också jättegoda, men vanliga lussebullar är ändå dom Riktiga Lussebullarna :)


Jag gjorde även lite julgodis, hihi. Dom heter inget, men det är mjölkchoklad med bitar av Juleskum (ni vet dom där rosa och vita tomtarna). N uppskattade dom Väldigt mycket :) me too, för dom var så himla goda! ..och lätta att göra. Prova!


sjuk, sjuk, sjuk

..och det är såå tråkigt! Jag dör av trååååååk! Jag har varit så sysselsatt den senaste tiden, med jobb och allting. Så nu när jag bara kan ligga inne DÖÖR jag! Jag vill aktivera mig!!!

Skulle ha jobbat idag, även fast jag Verkligen inte kände mig fit för det.. Men jag åkte dit ändå, tänkte att det ändå är bra ob och imorgon (söndag) är jag ju ändå ledig. Men när jag kom till jobbet hann jag bara gå innanför dörren och upp några trappsteg innan min chef skickade hem mig. Hon tyckte att det var bättre att jag åkte hem istället för att gå runt och smitta andra. Och det förstår jag i och för sig.. Vad gör man om 5 st är sjuka på samma gång? :P

Rösten är ju typ kaputt och det gör så grymt ont att prata. Lite som luft och sandpapper i halsen. Kallt men rispigt liksom.. Haha, bra förklaring. Meen, jaa. Näsan rinner hela tiden, men ingen feber.. ÄN så länge! Jag tog ju svininfluensavaccinet i veckan, men jag tror inte att sprutan har något med den här att göra. N har också varit förkyld nu i veckan, och det var han redan Innan vi tog vaccinet. Och han är känner sig alltså fortf. lite dålig. Så.. jag väntade ju bara på att jag skulle bli sjuk. Blir ju så när man bor ihop..

Imorgon, om jag orkar, så ska N och jag baka lussebullar och sen ska vi även gå på bio.. lite beroende på hur jag mår. De kan ju faktiskt bli bättre (hoppas jag).. och då ska vi se Luftslottet som sprängdes. Ser verkligen fram emot den filmen :)

Only you - en riktigt gammal och bra låt

hihi.. hörde den när jag var på jobbet i förra veckan. Visste inte vad sången hette, men delar texten kunde kunde jag faktiskt och hela låtan kunde jag nynna. Shit! tänkte jag. "Jag måste ha hört den när jag var liten"

Så jag googlade det och hittade den. Här kommer den.. Minns ni den?


Vi på Mango har musik som vi streamar som spelas i alla Mangobutiker hela tiden, så att alla har samma liksom. Så vi kan inte välja vilja låtar som ska spelas. Men jag måste säga att det var ett Mycket bra val av den som väljer musiken :) En gammal goding, hihi.


lediga dagen

Dagen idag har faktiskt varit rätt avslappnande. Annars när man en ledig sådär bara en dag, så är det så mycket man Måste hinna med. Och då brukar det nästan alltid sluta med att man inte orkar göra nånting, utan bara slappar i soffan hela dagen. Men idag har jag faktiskt varit rätt så effektiv. Jag har både storstädat, diskat, duschat, tvättat all tvätt (hade ett berg!), varit på en vårdcentral och tagit svininfluensavaccinet, handlat och dessutom lagat mat och bakat. Hihi, det blev en blåbärspaj eftersom det är N's favorit :) Man måste bli lite bortskämd ibland.. Speciellt när man är lite sjuk! (N tog btw också vaccinet idag, så nu är vi båda stuckna och klara!)


nu ska vi mumsa denhär med vaniljsås och njuta av mina sista lediga timmar :)


working nine to five..

..9 dagar i veckan (hur nu det är möjligt?).. nä men jag har jobbat massor denhär tiden. Det är delvis därför jag inte har bloggat. Jag har varit helt död, alltså död som i Jag-tror-att-jag-tappat-mina-fötter-eftersom-jag-är-så-trött-i-dom! Jag är såå ovan att stå hela dagarna.. Hade jag gått direkt från ett caféjobb till att jobba på Mango, så tror jag att jag hade klarat det bättre. Men nu! Efter att jag varit hemma och letat jobb i 1 1/2 månad typ.. Shit va jobbigt det har varit. Men det blir ju bättre och bättre hela tiden. Dessutom är jobbet på Mango jätteroligt!

Jag är ju runt kläder hela dagarna, så man kan ju inte låta bli att hitta sina favoriter.. Nya varje dag, och några håller man ju såklart fast vid. I förrgår så blev mitt första köp (på väldigt länge också.. No money. Uuää!) ett par jeans.. Jag bloggade om dom för ett tag sen och jag är verkligen in love with them.. Jag behövde ju faktiskt jeans/byxor så detta var ju faktiskt ett bra köp. Ett väl behövligt köp :) ..öum, om man kan säga så ^^

Idag är alltså min första lediga dag på 10 dagar. Min älskling har mått dåligt nu i någon/några dag/ar och kände att han också behövde vara hemma. Så nu ligger han uppe i sängen och sover :) min pluttis, hihi. Men tillbaka till min ledighet.. Vad gör man idag? Jo.. Jag ska tvätta och ta svininfluensa vaccinet. Yes! ..eller, jag hoppas på att jag kan ta det. Måste ju köa och grejer. Men jag har hittat en mottagning som ska ha vaccin och dom börjat drop in'en vid 17, så jag satsar på att vara där lite innan. Jag vill verkligen ta det, känner jag nu. Speciellt när jag står och jobbar i butik och möter så mycket människor. Usch! Vill inte tänka på hur mycket bakterier som flyger runt där..

Här är föresten ett par SJUKT SNYGGA skor från Mango, som jag Hoppas ska bli mitt nästa köp.. När lönen kommit kanske :/ Måste ju handla julklappar och betala hyran också. Blää.. Dom är ju såå snygga! Dessutom snyggare in real life! Dom står där på hyllan vid kassan och bara e såå fina.. jag dör.


RSS 2.0